Sätt rätt tidsstämpel på dina foton i Ubuntu 10.10  

Postat av rancor under , ,

Jag råkade ut för ett intressant problem efter att jag säkerhetskopierat mina kort på min Android-telefon. Tidsstämpeln på samtliga filer sattes till tidpunkten då jag kopierade tillbaka filerna vilket gjorde att alla filer hamnade i total oordning när man tittade på dem via Galleri som är bildvisningsprogrammet som kommer tillsammans med HTC-telefoner.

Lösningen heter exif-touch vilket är ett perlscript som läser tilläggsinformationen som finns på korten och sätter rätt datum på dem.

Först måste exif-touch hämtas hem vilket görs från denna sida: http://chris.improbable.org/2007/01/8/exif-touch/
Direktlänk till scriptet: https://github.com/acdha/unix_tools/blob/master/bin/exif-touch

Spara scriptet lokalt på datorn i lämplig katalog, i mitt fall rätt i min hemkatalog /home/rancor/exif-touch

Två perlbibliotek för hantering av exif-data måste också hämtas hem vilket du gör med följande kommando:

sudo apt-get install libimage-exif-perl libimage-info-perl
Kör sedan scriptet genom att skriva följande kommando
perl /home/rancor/exif-touch
// rancor

0 kommentarer

Skicka en kommentar