*Party* - Release-träff i din stad för Ubuntu 9.10  

Postat av rancor under

Det är inte många dagar kvar tills Ubuntu 9.10 släpps i skarp version och det firar vi på två sätt. Antingen tar man och träffas, dricker öl och bara är som vanligt folk eller så tar man med sig sin laptop (stationär dator a la hardcore) och kör lite mer traditionellt LAN och uppgraderar tillsammans.

Själv hade jag gärna valt att ta en kall öl med mina vänner här i Göteborg men det blir tyvärr inte av på grund av ett jobb som väntar i Norge.

För er som inte väntar utan vill uppgradera nu på en gång så går det bra att hämta hem 9.10 genom att skriva följande kommando i terminalen

update-manager -d
Detta sker naturligvis inte utan risk, inte heller efter att 9.10 har släppts som officiell release då alla uppgraderingar innebär en viss risk.

Själv hade jag valt att installera om hela datorn då man bytt filsystem från ext3 till ext4 som bland annat är mer effektivt. Det går att uppgradera filsystemet om man inte orkar installera om allt men det innebär även det en ännu mer ökad risk för att något kan gå fel. Läs mer om det här: http://ext4.wiki.kernel.org/index.php/Ext4_Howto#Converting_an_ext3_filesystem_to_ext4

Fler nyheter är att man nu använder "upstart" som hjälper till att starta upp systemet snabbare, software center som ger en bättre och enklare överblick över vilka mjukvaror som går att installera, nya Gnome 2.28 och Linux kärna 2.6.31.

Allt är dock inte ängar och gröna skogar. Något stjärnskott har beslutat att Pidgin är sämre än Empathy vilket jag inte ser som någon direkt fördel men som ut är kan man lätt avinstallera Empathy och installera kära gamla Pidgin igen.

En annan trevlig fördel med 9.10 är att Uncomplicated Firewall har fått lite mer godis under huven som jag snart har tänkt att komma tillbaka till.

Hur som helst, om du vill vara med och fira genom att närvara på någon av de 20 träffar som går av stapeln den 29 oktober så är du mer än välkommen att delta. Mer information om de lokala träffarna hittar du på följande ställen:
Borås, Gävle, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Kalmar, Karlstad, Linköping, Malmö, Skövde, Slite (Gotland), Stockholm, Sundsvall, Trollhättan, Umeå, Uppsala, Västerås, Örebro och Östersund.

Om du vill läsa fler bloggar om denna händelse kan jag rekommendera följande:

IDG har dessutom noterat händelsen
http://www.idg.se/2.1085/1.262088/sveri ... buntu-fest

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

// rancor

0 kommentarer

Skicka en kommentar