Kakorna som sekretesskydden i webbläsarna ignorerar  

Postat av rancor under

Visste ni att mer och mer Flash används för att spåra användarnas vanor på Internet? Sekretessinställningarna på dagens webbläsare som t.ex. Firefox och Internet Explorer tittar bara på vanliga kakor och dem ignorerar helt och hållet Flash-kakor.

Det har även gått så långt att om du raderar dina kakor så lägger vissa Flash(script) tillbaka kakorna vilket är ett stort problem då de flesta inte ens känner till att Flash kan spara kakor på datorn och man går runt och tror att man är mer skyddad än vad man i själva verket är.

En lösning är ju självklart att inte installera Flash över huvud taget men om man använder Firefox finns det ett tillägg som heter BetterPrivacy och som du kan ladda ner här: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/6623

För mer information kan du läsa en amerikansk artikel från Wired:
http://www.wired.com/epicenter/2009/08/you-deleted-your-cookies-think-again/

// rancor

2 kommentarer

om filerna sparas i .macromedia betyder det att kakorma flyttas med när man byter browser

Vad rekommenderar du? slänga mappen vid inloggning (om du startar om ofta) och rensa de olika webbläsarnas profiler vid programstart?

Och här trodde man att flash spara sitt i webbläsarens profil.

Yepp, teoretiskt betyder det att det inte spelar någon roll vilken webbläsare man använder eftersom det är samma Flash-spelare.

Om man använder Firefox och BetterPrivacy så raderas just Flash-kakorna vid start/stängning eller efter X antal minuter beroende på hur man konfigurerar tillägget.

Annars kör man t.ex. CCleaner i Windows som oxå tar bort om man kör andra typer av webbläsare.

// rancor

Skicka en kommentar