Första intrycket av Landscape standalone  

Postat av rancor under ,

Nu är Landscape Standalone installerad och driftsatt, processen var tämligen enkel och eftersom det är en beta fick jag inte nöjet att installera den själv utan det gjordes av en tekniker via SSH från Irland.

Mitt arbete bestod av att sätta upp en Ubuntu Server 8.04 och installera KVM samt PostgreSQL. När detta var klart loggade en tekniker in och sköt upp en virtuell maskin där själva webbapplikationen körs och som arbetar mot den lokalt installerade PostgreSQL-databasen.

Jag fick tillgång till den virtuella maskinen men den är i princip underhållsfri och uppgraderingar i fortsättning består av nya virtuella maskiner som jag får distibuerat till mig på lämpligt sätt.

Själva Landscape standalone skiljer sig inte något från deras SaaS-version förutom att jag inte har Canonicals knowledge base vilket är en fin tillgång för den som behöver hjälp med vanliga problem.

Jag återkommer när jag börjat bli varm i kläderna för vi har precis bara anslutit ett gäng klienter mot servern så jag har inte så mycket mer att tillägga för tillfället.

// rancor

0 kommentarer

Skicka en kommentar