Guide för USB-modem som t.ex. Huawei till Ubuntu  

Postat av rancor under

Bossieman skrev i sin blogg "Mobilt bredband II" om programmet gnome-ppp vilket fungerar ganska så bra. Den finns att hämta via Ubuntus repositories genom att skriva i konsolen "sudo apt-get install gnome-ppp". Enda problemet är att det finns en irriterande bug (https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-ppp/+bug/121487) som gör att programmet hänger kvar och vägrar att docka samt att bli minimerat. Det ser ut som att man aldrig blir ansluten fast man i själva verket har blivit det och buggen är endast kosmetisk. Det verkar som att ingen kommer göra något åt detta vilket känns tråkigt då det är ett mycket enkelt sätt att få igång sitt mobila bredband.

Lösningen är att själv åtgärda felet genom att hämta hem källkoden, ersätta gnome-ppp-wvdial.c som innehåller buggen med en rättad version som är åtgärdad av nowshining för att sedan kompilera programmet och installera det.

Följ nowshinings anvisningar som ni hittar här: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-ppp/+bug/121487/comments/42

2 kommentarer

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

Det funkar bra för mig även med den version som ligger i repositoryt. Jag aktiverade "Punkt-till-punkt" anslutningen under System - Administration - Nätverk.

I den ställde jag in följande på fliken Allmänt:
Bocka i: Aktivera denna anslutning
Anslutningstyp: GPRS/UMTS
Namn på accesspunkt: online.telia.se
Användarnamn: tomt
Lösenord: tomt

På fliken Modem angav jag följande:
Modemport: /dev/ttyUSB0 (om det är ttyUSB0 som enhet under Inställningar - fliken Modem, i Program - Internet - Uppkopplingsverktyg)
Uppringningstyp: Tones
Volym: Off

På fliken Alternativ bockade jag i:
Använd Internetleverantörens namnserver
Försök igen om anslutningen bryts eller inte startar

Sen då jag kopplat upp med Uppkopplingsverktyg så minimeras det programmet. Man får en nätverkssymbol uppe till höger i aktivitetslisten.

/Michael

Skicka en kommentar